-->

Kopanje v Bohinjskem jezeru

Na Bohinjskem jezeru sta določeni kopalni območji Fužinski zaliv in Ukanc, kopalcev pa ne manjka niti na preostalih delih jezera. Obe območji ležita v Triglavskem narodnem parku, zato je poseganje v naravo omejeno, pravila pa so podrobneje opisana v poglavju o bontonu.

Kopalno območje Fužinski zaliv je del Bohinjskega jezera od mostu pri cerkvi sv. Janeza v Ribčevem Lazu in vključuje celoten zaliv. Obala je prodnata oziroma ozelenela, na naravnem rtu tudi plitka in primerna predvsem za otroke. Obrežna drevesa ponujajo dovolj sence. Kakovost kopalne vode se nadzoruje ob Gostišču Kramar v Fužinskem zalivu, saj so na tem delu kopalci tudi najštevilnejši. Otrokom ponuja zabavo tudi napihljiva blazina. Zaradi množice obiskovalcev jezera je poleti določena tudi posebna ureditev dostopa. Parkiranje je dovoljeno le na označenih površinah. Eno od parkirišč je ob vstopu v Fužinski zaliv, kjer je postavljena informacijska tabla. Ta je tudi ob zaključku kopalnega območja na koncu zaliva. Do jezera pa lahko pridemo tudi s turističnim vlakcem, ki v poletni sezoni povezuje Savico in Bohinjsko Bistrico.

Kopalno območje Ukanc obsega zaliv Avtokampa Zlatorog v naselju Ukanc ob Bohinjskem jezeru. Prodnata obala in obilica zelenih površin privabita številne kopalce – obiskovalce kampa in druge goste. Kakovost vode se nadzoruje v zalivu, deloma poraščenem s travo. Kamp je lepo urejen in premore vse, kar je potrebno za prijetno bivanje v sožitju z naravo, je pa tudi odlično izhodišče za planinarjenje, čolnarjenje, ribolov, kajakaštvo, kopanje in druge dejavnosti. Ob kampu obrača turistična ladja, ki povezuje Ribčev Laz z Ukancem.

360 pogledpogled na jezero

Kako uporabiti zemljevid kot navigacijo – klikni

Top ogledi

Ponudniki malic - klikni

Nagradne igre - klikni

TOP 10 - klikni

Uporabi zemljevide kot navigacijo - klikni

Največkrat obiskano - klikni