-->

Letno kopališče Puštal

Letno rečno kopališče Puštal v Škofja Loki se nahaja desnem bregu Poljanske Sore. Tam se je organizirana kopališka dejavnost začela leta 1927, ko so postavili večjo leseno barako, nekakšno kopališče na kolih, ki ga je kasneje odnesla povodenj.

V petdesetih letih prejšnjega stoletja je bil na tem prostoru zgrajen za tisti čas sodoben kopališki objekt s kegljiščem. Idejno zasnovo je v letih 1956/57 pripravil inženir Pavle Hafner, jeseni leta 1958 so začeli z gradnjo, že naslednje leto poleti pa je bilo kopališče tudi zgrajeno. Kopališče je trideset let predstavljalo pomembno točko za rekreacijo in druženje ne le Škofjeločanov, ampak tudi za ljudi iz obeh dolin, Kranja, s kopalnim vlakom so se v Škofjo Loko hodili kopat celo iz Ljubljane.

Ob neposredni bližini kopališča obratuje lokal RAJ BAR, obnovljeno pa je tudi kopališče oz. lesen pomol. Kopanje je na lastno odgovornost.

Temperatura vode – 20 °C

Beograd ima več kot 1.000 športnih objektov. Opremljeni so skoraj za vse športne aktivnosti, na vseh nivojih tekmovanj. V mestu se je odvijalo že mnogo velikih športnih dogajanj. Prav tako so bili beograjski klubi tudi prvaki Evrope in sveta. Ima več

Naslov

  • Ulica: Puštal
  • Mesto: Škofja Loka
(Google Geocoding API error: Couldn't find passed in address ().)

Top ogledi

Ponudniki malic - klikni

Nagradne igre - klikni

TOP 10 - klikni

Uporabi zemljevide kot navigacijo - klikni

Največkrat obiskano - klikni