-->

Završnica

Le kam na izlet.....se nam je porajalo že cel teden. Pomlad je tukaj in vreme je prijetno toplo za izlet v naravo. Kaj pa če bi šli v Završnico? Ja bilo bi res super. Pred kratkim prijatelj omenil, da so v Završnici lepo uredili trim stezo, dodali igrala za najmlajše in uredili sprehajalno pot okoli jezera Završnica. Ok, odločitev je padla. Gremo!!

Parkirali smo na urejenem parkirišču in se najprej podali po trim stezi. Prijatelj je imel prav, res je lepo urejena z dobro postavljenimi usmerjevalni tablami ki vodijo od 1.vaje do 12.vaje (več o trim stezi - tukaj).

Sledil je počitek v baru Zavrh, kjer se potok Završnica zbira v prekrasno jezero. Odlična lokacija v objemu narave, kjer pozabiš na vsakdanji vrvež. Ambient v lesu in zimski vrt z razlgedom na potok, vendar nas je premamil sonček zato smo se odločili, da popijemo kavico na prijetni terasi (več o Zavrh baru - tukaj)

Po prijetem posedanju na sončni terasi smo se odpravili proti otroškemu igrišču, ki je v neposredni bližini Bara Zavrh. Lesena igrala in točke za spodbujanje motoričnih spretnosti bodo navdušile mlajše in starejše otroke. Kot zanimivost lahko omenimo otroški mini zip-line. Otroško igrišče je ograjeno.

Na koncu smo se odločili še za sprehod okoli jezera Završnica. Jezero Završnica je akumulacijsko, umetno zajezeno jezero v dolini Završnica pod goro Stol v Karavankah. Leži na nadmorski višini 640 m, ima površino 2,5 ha in največjo globino do 10 metrov. Ob jezeru je zadostno število klopc, kjer se lahko spočijete in si v miru pogledate čudovito naravo (več o jezeru Završnica - tukaj).

Na koncu smo se ustavili še ob HE Završnica, ki je bila prva slovenska javna elektrarna. Graditi so jo pričeli leta 1911 in 25. februarja 1915 je je prvič pognala tok v električne daljnovode (več o HE Završnica - tukaj).

Po prijetnem izletu pa seveda ....... na kosilo. Odločili smo se, da obiščemo gostilno s tradicijo, kjer vam postrežejo hišne specialitete, slovenske domače jedi ter jedi po naročilu. Odločili smo se za kosilo, katero pa je bilo resnično pohvale vredno (več o gostilni Knafel - tukaj).

(Google Geocoding API error: You are over your quota.)

Top ogledi

Ponudniki malic - klikni

Nagradne igre - klikni

TOP 10 - klikni

Uporabi zemljevide kot navigacijo - klikni

Največkrat obiskano - klikni